Google Partner
Skip to main content

SEO optimalisatie: Waar begin ik dan?

SEO, als ondernemer met een eigen website heeft u vast wel eens gehoord van de term. Maar wat houdt SEO nu precies in, en waar moet u beginnen? Er is zo veel informatie te vinden op het internet over SEO dat het wel eens onduidelijk kan worden. Daarom verteld G-Promotion u hier precies wat de eerste stappen zijn voor het SEO optimaliseren van uw website en kunt u snel aan de slag. G-Promotion is gespecialiseerd in SEO optimalisatie en helpt u hier graag mee op weg.

Uw SEO optimalisatie laten verzorgen door G-Promotion? Dat kan! Klik hier om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Wat is SEO?

SEO, ook wel Search Engine Optimalisation, is een marketing vorm die uw website helpt een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google te bereiken. Deze positie in Google hangt af van meerdere factoren:

  • de tekst op uw website
  • het webdesign van uw website
  • externe links op uw website
  • interne links op uw website

Het optimaliseren van de organische zoekresultaten van uw website is een slimme methode om voor de lange termijn meer bezoekers binnen te halen op uw website en meer conversies te genereren.

De basis van SEO

Voordat u aan de slag gaat op website met het schrijven van uw SEO teksten, de META beschrijving, het toevoegen van interne of externe links en ga zo maar door; moet u een solide basis hebben. Een fundament voor SEO is net zo belangrijk als het fundament van uw huis. Zonder fundament gaat de bouw van uw SEO strategie op uw website, net zoals bij het bouwen van een huis, geheid mis. Uw strategie zal losgeslagen, scheef, met vervormde deuren en scheuren in de muren nooit succesvol uitpakken. Hoger ranken in Google met uw website kan natuurlijk helemaal nog niet als u nog geen ranking heeft.

Dus, zoals een van mijn favoriete actrices Julie Andrews zei in de filmklassieker The Sound Of Music: “Let’s start at the very beginning, a very good place to start.”

 

Website pagina’s

Om überhaupt mee te kunnen spelen in SEO met uw website is het belangrijk dat u een website hebt met een homepagina en een aantal kwalitatieve pagina’s. Een goed getal om u hier op te richten is 6 pagina’s. Dit kunnen grote pagina’s zijn die in je header (het keuze menu boven aan een pagina voor de hoofdpagina’s van uw website) staan, maar ook kleinere pagina’s zoals product pagina’s of een blogpagina zoals deze.

 

Crawl-vriendelijke website

Ook is het belangrijk dat de website pagina’s en de toekomstige pagina’s op je website “crawl” vriendelijk zijn. Dit houdt in dat uw website pagina’s maximaal geoptimaliseerd zijn zodat Google uw website makkelijk kan analyseren. Een goede tip hiervoor is het hebben van een transparante website structuur.

 

Vindbaar in Google

Hoe weet Google dan dat uw website bestaat? Dat gebeurd meestal vanzelf. Bij iets minder geduld (ik begrijp u helemaal hoor!) kan u Google een handje helpen door u aan te melden voor Google Search Console. Door in Search Console de basis van uw website vast te leggen wordt uw website vanzelf geïndexeerd door Google. Vanaf het moment dat Google uw website geïndexeerd heeft kan deze in Google gevonden worden en kan het competitieve spel om boven uw concurrenten te komen staan in Google beginnen.

Google Analytics

De volgende stap is om Google Analytics te installeren voor uw website. Met Google Analytics houdt u bij op welke zoekwoorden uw klanten uw website bereiken en of het verkeer op uw website toeneemt of niet. Met deze informatie kan u vervolgens de SEO optimalisatie van uw website verbeteren en campagnes uitzetten op de meest succesvolle zoekwoorden.

Google Analytics

Aan de slag!

Nu u een Google Console en een Google analytics account heeft voor uw website kunt u aan de slag met het optimaliseren van SEO op uw website en een begin maken aan het opzetten van uw SEO-campagne. Ik raad hier aan om te beginnen met een zoekwoorden onderzoek. Weet u niet hoe? Hier vindt u een door G-Promotion geschreven artikel over zoekwoorden onderzoeken. 

SEO-campagne opzetten

Komt u er toch niet helemaal uit of heeft u simpelweg geen tijd voor het SEO optimaliseren van uw website? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar +31 162 785 596 of een mail te sturen naar nieuws@g-promotion.nl. We gaan graag met u aan tafel zitten om te kijken naar de mogelijkheden.

G-Promotion.nl verzorgt effectieve SEO optimalisatie waarmee u direct resultaat behaalt. Wij bieden een compleet pakket bestaande uit hoge kwaliteit SEO-teksten, professioneel webdesign en een efficiënte linkbuilding-campagne.

SEO optimalisatie is een kleine investering vergeleken met de verhoogde bezoekersaantallen die u zal ontvangen op uw website!

 

Meer weten over hoe je Google Search Console instelt?

Ontvang toegang tot artikelen waarin wij u uitleggen welke SEO tools u het beste kan gebruiken en hoe deze werken en volg onze maandelijkse SEO nieuwsbrief!

Leave a Reply

WhatsApp chat
Call Now Button